Startsidan     Om stiftelsen     Om SLO     Vanliga frågor     Informationsmaterial     Kontakt     Forskning     Aktivitet     Länkar     BritishFlag English
skyddade länkar --  Familjer      Styrelse      SLO-diskussionsforum     

forskning



Svensk avhandling om SLO

Den svenska läkaren och barnneurologen Lena Starck på Sachsska barnsjukhuset la fram sin doktorsavhandling vid Karolinska Institutet den 27 september 2002:

    • Starck, Lena "Smith-Lemli-Opitz syndrome - a disorder of cholesterol synthesis: "Diagnosis, treatment and pathogenetic aspects".
  • Internationell forskning om
    Smith-Lemli-Opitz syndrom

    Det finns mycket internationell information, främst engelskspråkig, om SLO. Ett enkelt sätt att göra en grov översättning till svenska är att gå in på gratistjänsten Google översätt translate.google.se, kopiera in texten i rutan, och välj "Från: engelska" "Till: svenska".

    Nedan finns länkar till flera internationella källor med information om SLO.

    National Institutes of Health (NIH), (www.nih.gov) är USA:s medicinska forskningsinstitut. Det är en del av USA:s Department of Health och Human Services. Under NIH finns det amerikanska nationella medicinska bibliotek, National Library of Medicine (NLM). Biblioteket tillhandahåller Genetic Home Reference med information för allmänheten om SLO ghr.nlm.nih.gov/condition/smith-lemli-opitz-syndrome.

    National Center for Biotechnology Information (NCBI) har information om SLO: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK1143/. NCBI är ett amerikanskt nationellt resurscenter för information om molekulär biologi under NIH. NCBI har också PubMed, en gratis databas som utgår framförallt från MEDLINEs medicinska referensdatabas. PubMed innehåller för när­varande 19 vetenskapliga artiklar om SLO.

    Information om SLO finns också på OMIM (Online Mendelian Inheritance in Man) www.omim.org/entry/270400. OMIM är en fri databas med infor­mation om känd kunskap om sjukdomar med en genetisk komponent. OMIM har utvecklats för nätet av NCBI.

    Även Wikipedia informerar på engelska om SLO
    en.wikipedia.org/wiki/Smith-Lemli-Opitz_syndrome.

    Wikipedia har också många användbara länkar, bland annat till vad Richard I. Kelley, M.D., Ph.D, en av de amerikanska läkarna, har skrivit om SLO:

    www.hopkinsmedicine.org/cmsl/SLOS_Web_Text.html#SLOS%20Summary.

    uppdaterad 2013-09-29

    
    RSS

    Klicka på den här symbolen för att prenumerera på uppdateringar av sidan

    snabblänkar



    Våra texter är licensierade under Creative Commons. Det betyder att du gärna får använda dem i icke kommersiella syften, men inte får tjäna pengar på våra texter. Länka alltid tydligt till oss och var tydlig med vem som författade artikeln. Bilder är inte licensierade, men fråga så ordnar vi det.

    senaste uppdatering
    2017-11-23